Saturday, February 15, 2014

Sekitar Program Memperkasakan Nuqaba' Usrah


Bismillah, salam ukhuwwah buat semua sahabat dan pelawat setia blog Quranic Group ini. Mudah-mudahan bertambah-tambahlah kejayaan dan kebahagiaan kita semua di dunia dan akhirat.

Entri blog QG kali ini ialah: 

1. Gambar-gambar sekitar program memperkasakan nuqaba' untuk usrah sekolah di Kelantan kendalian tim QG.

2. Perkembangan terkini silibus usrah QG. 

Selamat membaca :)

Sekitar Program Memperkasakan Nuqaba'

Alhamdulillah tim QG telah diberi kepercayaan oleh pihak Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Falahiah (SMKAF) dan Maahad Tahfiz Sains Tanah Merah untuk mengendalikan slot memperkasakan nuqaba' sekolah mereka. Ada pengisian khas yang telah diberikan kepada kami. Ianya seperti berikut:


 Ceramah 'Memahami & Menghayati Usrah Berjaya' di Maahad Tahfiz Sains Tanah Merah


Bengkel Nuqaba' Super di SMKA Falahiah 


Bengkel Nuqaba' Super di SMKA Falahiah

Sama-sama kita doakan yang terbaik terhadap perjalanan usrah yang akan mereka kendalikan tahun ini In Syaa Allah. Amin.

Kata seorang naqib, "Kejayaan Sebenar Seorang Naqib/Naqibah Ialah Apabila Beliau Dapat Mengkaderkan Ahli Usrah Yang Lebih Hebat Berjuang Daripada Beliau."

Perkembangan terkini tim silibus QG


Untuk pengetahuan para pembaca, buku QG 1 bahagian 1 ini telah kehabisan stok kerana mendapat sambutan yang menggalakkan dari sekolah-sekolah yang ingin memulakan usrah pada tahun ini. Oleh itu pihak tim QG sedang menunggu stok baru yang dijangka sampai pada minggu depan In Syaa Allah. Sebaik sahaja stoknya ada, kami In Syaa Allah akan hubungi secepat mungkin saudara-saudari yang telah membuat tempahan.

Segala kesulitan sekiranya ada kesulitan di pihak saudara-saudari kami mohon maaf banyak-banyak.

Tim QG mendoakan mudah-mudahan usaha-usaha ini diberkati dan mendapat kasih sayang Allah. Tim QG juga mengalu-alukan saudara-saudari yang ingin menjemput dan bekerjasama dengan kami di dalam   membuat kebaikan kepada masyarakat kita InsyaAllah. 

p/s: Sekiranya saudara ingin posting setiap entri di dalam blog ini terus meluncur masuk ke dalam email saudara secara automatik sebaik sahaja blog ini diupdate, saudara dijemput untuk memasukkan email di dalam ruangan 'DAPATKAN MAKLUMAT TERKINI' di bahagian kanan blog ini. Sistem 'Feedburner' akan membantu memudahkan urusan penyampaian maklumat kepada saudara InsyaAllah.

Sekian, kami suka!

^^ Mencari Hikmah Untuk Ummah ^^   

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...