Wednesday, May 22, 2013

Sharing Is Caring

Bismillah, salam ukhuwwah buat semua sahabat dan pelawat setia blog Quranic Group ini. Mudah-mudahan bertambah-tambahlah kejayaan dan kebahagiaan kita semua di dunia dan akhirat.

 
Entri blog QG kali ini ialah sekadar memaparkan perkongsian-perkongsian dari blog ini yang telah diterbitkan oleh majalah Gen-Q terbitan Telaga Biru Sdn Bhd.

 Dari majalah Gen-Q isu 20


Dari majalah Gen-Q isu 21

Jangan lupa untuk mendapatkan majalah Gen-Q ini di kedai-kedai buku berdekatan saudara ya. Nantikan artikel seterusnya dari kami untuk keluaran yang seterusnya. Bagi saudara yang ingin mengikuti perkembangan majalah Gen-Q dengan lebih dekat, klik sahaja link ini - http://www.facebook.com/majalahGenQ?fref=ts dan terus berikan 'LIKE' kepadanya.  =)


Menurut buku Cinta Di Rumah Hasan Al-Banna, pengasas Ikhwanul Muslimin tersebut ada memperuntukkan sedikit kewangan kepada anak-anaknya untuk membeli buku-buku bermanfaat yang kemudiannya dijadikan 'kutub khanah' (perpustakaan mini) di rumah mereka. Mesej yang boleh diperolehi di sini ialah beliau sebagai seorang bapa tentu sekali mahu anaknya dibesarkan di dalam suasana ilmu di rumah.

Oleh itu, khas buat para ibu bapa di luar sana, apa kata jadikan majalah ini sebagai pelaburan masa depan yang menjamin kebahagiaan dunia dan akhirat kepada anak-anak remaja anda.

Insyaa Allah majalah ini mampu memberikan kunci kepada golongan remaja membuka pintu cahaya mahmudah dan menutup pintu kegelapan mazmumah.

Tim QG mendoakan semoga usaha-usaha baik ini diberkati dan mendapat kasih sayang Allah. Tim QG juga mengalu-alukan saudara yang ingin menjemput dan bekerjasama dengan kami di dalam   membuat kebaikan kepada masyarakat kita InsyaAllah.
p/s: Sekiranya saudara ingin posting setiap entri di dalam blog ini terus meluncur masuk ke dalam email saudara secara automatik sebaik sahaja blog ini diupdate, saudara dijemput untuk memasukkan email di dalam ruangan 'DAPATKAN MAKLUMAT TERKINI' di bahagian kanan blog ini. Sistem 'Feedburner' akan membantu memudahkan urusan penyampaian maklumat kepada saudara InsyaAllah.


Sekian, jazakallah khairan kathira.

^^ Mencari Hikmah Untuk Ummah ^^   

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...